26 Mayıs 2012 Cumartesi

Earth oven, Bread

Bu fırını daha önce  görmüştünüz .
 Fırın yapılırken , tabanına  kuru keçi  boku seriliyor, üzerine samanlı özel bir toprak ile sıva yapılıyor.
Her sene  tekrar sıvanıyor.
Keçi boku serilmesinin sebebi  fırının ısısını  uzun süre muhafaza etmesi için.

Önce  sütlü  yufka yaptık,  yapılırken  fırından sıcak sıcak çıkan bazlamalar tereyağı ile yağlandı,
tulum peyniri ile test edildi.
Test esnasında  herkes kendinden geçti:))  anlaşıldı ki,

muhteşemmmm:)))

Sonuç olarak  üç kişi yaptık 200 adet yufka yapıldı.   Şimdilik yemek için .
Ramazan için ayrıca yapılacak İnşAllah.





Aynen tandır ekmeği gibi oluyor,  yemeden 10 dakika önce
ıslatılıyor  pamuklu bir beze sarılıyor .
Suyunu çekiyor yenmeye hazır hale geliyor.
Bazlama her şekilde yenir ,
en güzeli zeytinyağlı  boncuk ayşe  piştiği zaman
arasına koyup yenmesidir, hiç unutamayacağınız bir lezzettir.

1 yorum :

Euphoric dedi ki...

bayılıırım bu ekmeğee